Met een verscheidenheid aan beschikbare beschermpalen, kan het handig zijn om de verschillende soorten palen en de toepassingen waar ze het meest voor geschikt zijn, te begrijpen. We hebben een handige gids gemaakt om je te helpen de juiste soort bescherming voor jouw organisatie te vinden.
Ga meteen naar het gedeelte dat voor jou relevant is:
1. Inzicht in de verschillende soorten beschermpalen
2. Beschermpaalmaterialen: ijzer, staal, beton en polymeer
3. Hoe beton-, staal- en polymeer beschermpalen omgaan met botsingen
4. Vervangen van beschermpalen: Hoe vaak heeft u een nieuwe beschermpaal nodig
5. De kosten van betonnen, stalen en polymeer beschermpalen
Of bekijk hoe het er in de praktijk aan toe gaat
In onze client case leggen we uit hoe koeriersbedrijf DHL van hun magazijnen een veilige haven maakte voor alle werknemers.
1. Inzicht in de verschillende soorten beschermpalen
De verschillende soorten beschermpalen bieden verschillende beschermingsniveaus die geschikt zijn voor specifieke situaties. Deze omvatten:
- Verkeerspalen
Verkeerspalen worden vaak gebruikt om wegstroken te scheiden, vooral bij wegwerkzaamheden of andere soorten bouwwerkzaamheden. Deze goed zichtbare en vaak tijdelijke verkeerspalen kunnen chauffeurs helpen naar de aangewezen rijstroken.
- Voetgangerspalen
Voetgangerspalen worden gebruikt om vrije zones aan te duiden die alleen voor voetgangers bestemd zijn. Deze beschermpalen worden vaak geplaatst in gebieden waar voetgangers in nauw contact komen met drukke verkeersstroken of andere mogelijke gevaren.
- Beveiligingspalen
Beveiligingspalen werken op vrijwel dezelfde manier als verkeerspalen, door het verkeer te scheiden van voetgangers. Ze zijn echter versterkt en bieden vaak een hoger beschermingsniveau bij een aanrijding met een voertuig.
- Stevige anti-kraakpalen
Deze stevige versies hebben dezelfde functie als beveiligingspalen en zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat voertuigen schade veroorzaken of toegang krijgen tot zeer waardevolle of veilige locaties. Deze zijn vaak te vinden langs de stoep voor banken, juwelierszaken, winkelcentra...
2. Beschermpaalmaterialen: ijzer, staal, beton en polymeer
Beschermpalen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waarbij sommige beter geschikt zijn voor bepaalde toepassingen dan andere.
- IJzeren beschermpalen
Traditionele beschermpalen werden vaak gemaakt van gietijzer. Dit stevige en duurzame materiaal zorgde een praktische keuze, terwijl ze ook meer decoratieve ontwerpen mogelijk maakten dan stalen of betonnen palen. De beschermpalen zijn soms een gietijzeren bescherming over een stalen of betonnen paal.
- Stalen beschermpalen
Stalen beschermpalen kunnen verwijzen naar een verscheidenheid aan roestvrijstalen staanders en metalen palen. Ze bieden vaak bescherming tegen voertuigen, naast het scheiden van looppaden en het verbieden van toegang voor voertuigen. Ze zijn weerbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig buitengebruik. Sommige stalen beschermpalen hebben een betonnen kern.
Tijdelijke stalen beschermpalen kunnen worden verwijderd of verlaagd om toegang mogelijk te maken (telescopische beschermpalen), terwijl andere permanent vast staan. Permanente stalen beschermpalen worden meestal met bouten op de vloer of met beton vastgezet.
- Betonnen beschermpalen
Betonnen beschermpalen zijn meestal buiten te vinden. Ze hebben meestal de vorm van grote betonblokken. Ze bieden stevige bescherming tegen botsingen met voertuigen en worden vaak aangetroffen op openbare plaatsen met een groot aantal voetgangers als middel ter bescherming bij verkeersongevallen of terroristische aanslagen.
- Polymeer beschermpalen
Polymeer beschermpalen zijn een lichter en flexibeler alternatief voor de solide constructies van stalen en betonnen beschermpalen. Het polymeer plastic materiaal biedt een flexibiliteit die niet mogelijk is met staal of beton, hierdoor kan de paal doorbuigen bij botsing en terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm.
Deze zijn ideaal om bescherming te bieden tegen industriële voertuigen, zoals heftrucks. Als alternatief kunnen ze bescherming bieden in gebieden waar wegvoertuigen (auto's, vrachtwagens, enz.) Met lage snelheden rijden, zoals parkeerterreinen, luchthavens en laadperrons of kades. Dit zijn vaak permanente palen, hoewel verwijderbare opties ook beschikbaar zijn.
- Standaard beschermpalen en stevige beschermpalen
Ongeacht het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, zijn er meestal twee verschillende soorten beschermpalen.
- Standaard beschermpalen
Dit verwijst naar beschermpalen waarvan wordt verwacht dat ze kleine botsingen opvangen, zoals in parkeergarages. Omdat de snelheden van nabije voertuigen waarschijnlijk langzamer zullen zijn, zal de kracht van de botsing op de verkeerspaal veel kleiner zijn. Daarom zouden standaard beschermpalen dit soort incidenten moeten weerstaan met slechts kleine krassen of slijtage aan de oppervlakte.
- Stevige beschermpalen
Zoals de naam al doet vermoeden, worden dit soort beschermpalen vaker gebruikt in gebieden waar botsingen van voertuigen waarschijnlijk meer kracht achter zich hebben, hetzij als gevolg van verhoogde snelheid of gewicht.
Industriële omgevingen zoals fabrieken of magazijnen gebruiken voertuigen voor het verplaatsen van materiaal, zoals vorkheftrucks en zijladers. Dit soort voertuigen hebben een hogere dichtheid dan auto's, met veel meer gewicht erachter. Bij een botsing zullen ze waarschijnlijk meer schade aanrichten, zelfs bij lage snelheden. Stevige beschermpalen bieden een robuuster niveau van bescherming tegen de extreme krachten van dergelijke schokken.
Als u op zoek bent naar effectieve en betaalbare paalbescherming, dan bieden A-SAFE's polymeerpalen stevige, langdurige bescherming in drukke industriële omgevingen. Praat met een lid van het A-SAFE-team voor meer informatie over hoe ze werken.
3. Hoe beton-, staal- en polymeer beschermpalen omgaan met botsingen
Alle beschermpalen zijn ontworpen om schokken op te vangen; hun prestaties en de schokken die ze kunnen weerstaan variëren echter aanzienlijk naargelang het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.
- Stalen beschermpalen
Stalen beschermpalen zijn mogelijk de meest voorkomende vorm van beschermpalen, hoewel ze niet altijd de beste keuze zijn. Het hangt af van de locatie en de soorten botsingen waarmee ze te maken kunnen krijgen.
Hoewel stalen palen een aanzienlijke bescherming bieden - vooral tegen auto's en andere motorvoertuigen - zijn ze vaak een veiligheidsproduct voor eenmalig gebruik. Als een stalen beschermpaal eenmaal is geraakt door een voertuig, is het waarschijnlijk dat de paal moet worden vervangen, afhankelijk van de grootte van de botsing. De impact zal de beschermpaal vernietigen en mogelijk de fundering waar de meerpaal in zit, aangezien de kracht van de botsing de paal van zijn fundering trekt. Dit zou betekenen dat er een volledig nieuwe verkeerspaal moet worden gezocht en geïnstalleerd. Het is ook zeer waarschijnlijk dat de betonnen basis moet worden gerepareerd of vervangen.
- Betonnen beschermpalen
In veel gevallen kunnen betonnen beschermpalen een ongelooflijk hoog beschermingsniveau bieden. Botsingen en stoten van voertuigen kunnen zeer lichte tekenen van slijtage veroorzaken.
Daarom worden ze vaak gebruikt in situaties die bescherming tegen aanrijdingen vereisen vanwege hoge snelheid of ongelooflijk zware krachten. Het dichte karakter van een betonnen beschermpaal kan vaak een stevigere bescherming bieden dan een stalen beschermpaal.
Betonnen beschermpalen zijn bestand tegen aanzienlijke botsingen, maar kunnen, net als staal, worden verwoest als de kracht die erop wordt uitgeoefend groot is. Ze zijn ook ongelooflijk zwaar en vaak omvangrijk; dit maakt ze ongeschikt voor gebruik binnenshuis en in gevallen waar uitvoeringen van veiligheidssystemen regelmatig moeten worden aangepast en gereorganiseerd.
- Polymeer beschermpalen
Polymeer beschermpalen zijn ontworpen om de impact van specifieke gewichten en snelheden op te vangen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in industriële omgevingen en werkplekken. Door het flexibele ontwerp kunnen ze de kracht van een botsing van verschillende voertuigen absorberen en verspreiden. In tegenstelling tot hun onbuigzame betonnen of stalen tegenhangers, zijn polymeerbarrières ook ontworpen om te herstellen van een botsing, waardoor reparaties of vervangingen overbodig zijn.
Door hun robuuste karakter kunnen ze zware voertuigen aan, zoals vorkheftrucks en andere voertuigen voor intern transport die met lage snelheden werken, of lichtere voertuigen, zoals auto's en bestelwagens, die iets sneller gaan op locaties zoals parkeerterreinen en luchthavens.
Polymeer zorgt voor een veerkrachtige, maar flexibele paalconstructie. Dit betekent dat wanneer de beschermpaal wordt geraakt, deze kan meebuigen met de impact om de kracht te helpen absorberen zonder te breken of schade aan de voet te veroorzaken.
Paalbeveiliging is ongelooflijk belangrijk op industriële locaties of magazijnen met veel verkeer. Hun functie is om mensen en voorraden te beschermen, maar ook machines en infrastructuur. Onze flexibele palen van polymeer zijn een ideale oplossing, aangezien ze speciaal zijn ontworpen om de impact van industriële voertuigen te weerstaan. Neem contact met ons op om te zien hoe onze verkeerspalen uw faciliteit veiliger kunnen maken.
4. Vervangen van beschermpalen: Hoe vaak heeft u een nieuwe beschermpaal nodig
Hoe vaak u een beschadigde verkeerspaal moet vervangen, hangt af van verschillende factoren, zoals de frequentie van ongevallen ter plaatse en de sterkte en kracht van de botsingen.
- Stalen beschermpalen
Stalen beschermpalen zullen na een aanrijding vervangen moeten worden. Als een botsing kort genoeg is in snelheid en klein genoeg in gewicht, is het mogelijk dat de paal alleen oppervlakkige schade oploopt. In de meeste gevallen zal de bouwkundige staat echter aangetast zijn zodra een stalen beschermpaal wordt geraakt. Hoewel de beschermpaal mogelijk nog staat, is het zeer waarschijnlijk dat hij zich in de toekomst niet zal kunnen verdedigen tegen een impact van vergelijkbare grootte. Dit zou betekenen dat wat het ook beschermt, nog steeds kwetsbaar is voor botsingen.
Daarnaast vragen stalen beschermpalen veel onderhoud. Als ze buitenshuis worden gebruikt of worden blootgesteld aan de elementen, is de kans groot dat ze gaan roesten. Op drukke locaties met veel voertuigen komen vaak slijtage en krassen op veiligheidssystemen voor. Met stalen bescherming kunnen deze kleine breuklijnen een broedplaats vormen voor bacteriën en vuil, wat niet ideaal is in voorzieningen die zich bezighouden met voedsel of medische benodigdheden. Kleine krassen en roest kunnen ook het uiterlijk van de verkeerspaal dof maken. Dit maakt het voor autobestuurders moeilijker om ze te herkennen en vergroot de kans op ongevallen.
- Betonnen beschermpalen
Betonnen beschermpalen kunnen vaak een grotere kracht weerstaan dan stalen palen - vooral in het geval van grote, ramkraakpalen. Standaard betonnen palen delen echter nog steeds veel van dezelfde kwetsbaarheden als staal. Een enkele botsing, indien groot genoeg, kan het beton breken of de stalen kern binnenin beschadigen.
Bovendien worden betonnen beschermpalen meestal met cement aan de grond vastgemaakt en kan hun fundering bij een botsing aanzienlijk worden verzwakt. Dit zou mogelijk betekenen dat ook het omliggende vloeroppervlak moet worden vervangen.
- Polymeer beschermpalen
Polymeer beschermpalen zijn ontworpen om meerdere schokken te weerstaan, wat betekent dat ze langer moeten meegaan dan andere soorten verkeerspalen in drukke omgevingen. Ze zijn ontworpen om de kracht van de impact te absorberen en te verspreiden, zodat de beschermpaal en zijn voet intact kunnen blijven.
Ze zijn gemaakt om specifieke gewichten en krachten aan te kunnen, dus schade kan optreden als ze worden geraakt door grotere voertuigen of met hogere snelheden dan wat in hun specificatie staat. Ze zijn echter veel sneller en gemakkelijker te vervangen dan andere typen op verkeerspalen. Bovendien hebben de meeste polymeerbarrières een goed zichtbaar ontwerp dat het voor chauffeurs en machinisten gemakkelijker maakt om ze te zien en botsingen te voorkomen.
De juiste bescherming voor uw organisatie vinden is één ding, maar erop kunnen vertrouwen dat deze ook beveiliging op de lange termijn biedt, is weer wat anders. A-SAFE polymeer beschermpalen zijn ontworpen om herhaalde schokken aan te kunnen en keren terug naar hun oorspronkelijke vorm en blijven robuuste bescherming bieden. Neem contact op met een lid van ons team om meer te weten te komen over de voordelen van polymeerpalen in vergelijking met traditioneel staal en beton.
5. De kosten van beton, staal en polymeer beschermpalen
Valt er echt een prijs te stellen aan veiligheid? De praktische aspecten van het leiden van een bedrijf betekenen dat kosten vaak een essentiële factor zijn bij het kiezen van een veiligheidsinfrastructuur. Daarom is het de moeite waard om rekening te houden met de reële en langetermijnkosten van investeren in het ene type beschermpaal boven het andere.
- Stalen beschermpalen
De initiële investeringskosten in stalen beschermpalen kunnen gering zijn; het is echter de moeite waard om niet alleen de eerste aankoop in overweging te nemen, maar ook elke vereiste komende investering. Dit omvat de kosten om een stalen beschermpaal te vervangen nadat deze is geraakt, evenals mogelijk kostbare reparaties aan de grond als de voet van de paal wordt vernietigd bij een botsing.
Zoals hierboven vermeld, hebben stalen beschermpalen ook veel onderhoud nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw stalen veiligheidssystemen niet te veel tekenen van slijtage vertonen die uiteindelijk tot roest kunnen leiden. Antiroestbehandelingen en -procedures kunnen kostbaar en tijdrovend zijn.
Je stalen beschermpalen moeten goed zichtbaar zijn voor zowel chauffeurs, machinisten als voetgangers. Om ervoor te zorgen dat ze worden gezien, moeten ze in eerste instantie worden geverfd en met regelmatige tussenpozen opnieuw worden geverfd. Bij grote faciliteiten met veel veiligheidssystemen kunnen de kosten van dit onderhoud aanzienlijk zijn. Nogmaals, het onderhoud hiervoor zou ook in de kosten moeten worden meegerekend, aangezien slijtage en krassen de lak dof maken, waardoor de zichtbaarheid van de beschermpalen afneemt, wat tot meer ongevallen op het terrein zou kunnen leiden.
- Betonnen beschermpalen
Betonnen beschermpalen hebben een vergelijkbaar onderhoudsniveau nodig als staal. Hoewel ze niet vatbaar zijn voor roest, moeten ze opnieuw worden geverfd om ervoor te zorgen dat ze altijd zichtbaar zijn, en deze conservering gaat altijd door.
Bovendien moeten betonnen beschermpalen worden vervangen als ze worden verwoest door grote botsingen. Ze kunnen ook vergelijkbare schade oplopen aan het omliggende vloeroppervlak als de voetstukken tijdens een aanrijding scheuren.
Deze kosten lopen allemaal op, maar zijn niet per se duidelijk wanneer u in eerste instantie betonnen palen koopt, dus het is het beste om de soorten en de frequentie van de gevolgen op uw locatie te evalueren om te beslissen of ze op de lange termijn financieel voordelig zijn.
- Polymeer beschermpalen
Ter vergelijking: beschermpalen van polymeer kunnen in de aanschaf iets meer kosten dan stalen of betonnen palen, maar door de kostenbesparingen op het gebied van onderhoud zijn ze op de langere termijn aanzienlijk goedkoper. Het flexibele en duurzame ontwerp betekent dat zelfs na herhaalde schokken, polymeer beschermpalen nog steeds intact zijn en effectief kunnen presteren.
Ook zijn sommige polymere beschermpalen, zoals die van A-SAFE, zelfgekleurd en UV-gestabiliseerd, evenals weer- en waterbestendig, met een goed zichtbaar ontwerp. Dit betekent dat ze niet opnieuw hoeven te worden geverfd of extra roestwerende behandelingen hoeven te ondergaan. Het enige echte onderhoud dat ze nodig hebben, is dat ze af en toe schoon gemaakt moeten worden, wat kan worden gedaan met water en zeep.
Een investering in A-SAFE polymeer beschermpalen is een echte investering in effectieve veiligheid in uw industriële faciliteit. De voordelen op de lange termijn en het onderhoudsarme ontwerp maken ze ideaal voor een eenmalige aankoop die minimaal onderhoud vereist en volledige gemoedsrust biedt op drukke locaties. We kunnen u helpen een oplossing te vinden die bij uw budget past - neem hiervoor contact met ons op.
Beschermpalen van beton, staal en polymeer | Een samenvatting
Hoewel elk type beschermpaal zijn toepassingen heeft, zijn polymeerpalen de ideale oplossing als het gaat om effectieve bescherming tegen voertuigen in fabrieken, magazijnen en industriële faciliteiten. Ze zijn extreem kosteneffectief en duurzaam, terwijl ze een hoge mate van bescherming tegen stoten bieden.
Bij A-SAFE kunnen we u helpen de juiste bescherming voor je behoeften te vinden.
Laat een van onze teamleden je helpen.